Zelf Healing – Hoe kun je jezelf gelukkiger maken?

Spread the love

2016 is een pittig jaar. Het is het eindjaar van een cyclus van 9 en dit jaar is het belangrijk dat alles wat we de afgelopen 8 jaar geleden begonnen zijn gaan afsluiten. Nu is het de beste tijd om de lessen te begrijpen zodat we als herboren het nieuwe jaar in kunnen. Het is te zien dat healers om ons heen aan hun innerlijk werken zodat zij zichzelf naar verlichting kunnen brengen. Verlichting houdt in dat je je oude IK achter laat en realiseert dat alles om je heen goed is. Het zogenoemde I AM gevoel.
Ieder mens hier op Aarde is hier met een doel en heeft zijn eigen missie. Dit levensdoel en of missie is per mens ontzettend belangrijk. Je bent niet verplicht om vast te zitten hier op aarde want je zit niet vast. Vastzitten is een stuk acceptatie dat je niet vooruit mag en weg kan komen, maar dit betekent dat je dan hebt geaccepteerd dat een ander voor jou heeft besloten dat je vast zit. Als verlicht persoon zit je niet vast want er zijn altijd paden die leiden naar goed geluk. Je kunt niet verwachten dat je leven goed komt als je te bang bent om er verantwoordelijkheid over te nemen. Alles moet vanuit onszelf komen en we moeten zelf initiatief nemen in ons eigen geluk. Als jij het Universum hebt gevraagd om jou de weg te tonen naar geluk en het word je getoond, volg dan deze weg. Sommige van ons denken dat dit niet de weg is of gaan in hun angsten zitten en bewegen niet. De boodschap die je op dat moment dan uitstuurt naar het Universum is dat je al gelukkig was zoals je bent en het Universum zorgt er dan voor dat alles wat er in je leven afspeelt zich blijft herhalen, want het maakt je gelukkig.
Het Universum werkt alleen vanuit liefde en de trilling vanuit Liefde. Het Universum vindt het belangrijk dat jij gelukkig bent en zal er dan ook voor zorgen dat alles gedaan wordt zoals jij dat wilt. Daarom is het belangrijk als je iets wilt manifesteren dat je niet in angst schiet en je hierdoor laat leiden. Als jij het zat bent om je constant doelloos te voelen, geen ambitie tot iets te creëren hebt of je voelt je leeg dan mag je je gevoel gaan volgen. Stap door je angst heen en laat je leiden. Je word niet geleid door een vreemde, maar je word geleid door je Vader, je Moeder, de Creator! Misschien ben je wel verdwaald door al de energieën om je heen zoals veel natuurlijke healers en zoek je je balans tussen het Spirituele en Aardse leven. Ben je hierin verdwaald en kun je er wel wat meer begeleiding in krijgen? Neem eens een kijkje bij mijn event Connectie met de Ziel.
Je begint langzaam te beseffen dat je niet alleen in constant contact staat met je Creator, je bent ook constant in contact met jouw eigen Licht. Het Licht dat jij als strijder hebt meegekregen toen je naar de Aarde kwam om een missie te voltooien. Ieder Licht heeft zijn eigen missie en zoals velen van ons weten heeft de Aarde nu juist leiders nodig. Deze leiders zijn aanwezig op Aarde, maar deze leiders hebben het hier op Aarde ontzettend moeilijk. Het zijn juist diegenen die compleet geïsoleerd leven, depressief zijn of eenzaam zijn. Ze zien het doel niet in van hun aanwezigheid hier op Aarde. Velen hunkeren om naar huis te gaan, naar de hemel, en willen zichzelf hier niet meer plaatsen in de maatschappij.
Je kunt jezelf niet zijn, je kunt jezelf niet uiten en het voelt alsof er geen plek is op Aarde voor jou. Dit komt doordat je niet in diep contact staat met je Licht en als je deze balans verliest dan ben je niet in staat om voor jezelf het leven te bouwen waar je zo naar verlangt. De meeste healers onder ons willen alleen het huisje in het bos, genoeg geld om van te leven en boodschappen van te halen en de rest, dat hoeft niet persé. Het is wel een droom, maar het hoeft niet persé. Typisch een healer om genoegen te nemen met rust en vrede. Healers mogen ook groter dromen, want hoe groter je droomt en des te meer je bezit, des te meer zielen je kunt bereiken. De meer zielen je bereikt des te beter…heeft dit dan niets met je missie te maken? Nee hoor, het is door de maatschappij, traumatische ervaringen en slechte opvoeding dat we ons pad zijn verloren en dat we geen idee hebben waar we moeten kijken. Het contact met jouw eigen Licht is misschien verstoord, maar het is niet verdwenen, het zal er altijd zijn.
Het Licht wat ervoor zorgt dat je je missie kunt voltooien brandt nog steeds en is nog steeds aanwezig. De Aarde is maar een illusie. Je kunt het zien als volgt: zie je zelf als een groot wit Licht die een schaakspel gaat spelen. Je tegenstander is de kampioen van schaken en je weet bij voorbaat al dat het moeilijk gaat worden. Dus heb je je pionnen, je strijders en degene die je gaan helpen strategisch neergezet op het speelbord om ervoor te zorgen dat je wordt beschermd tot de kern. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat je je missie gaat voltooien *de andere kant behalen*. Zie hoe je het spel speelt vanuit een hoger perspectief. Het gaat alleen maar om kennis en vertrouwen in je pionnen dat iedere pion de taak vervult die voor hun ligt. Zo werkt het ook met het werk met je eigen Licht en het Universum. Je moet vertrouwen dat alle pionnen op hun plek staan en je moet open staan voor nieuwe strategieën en wegen die je moet kiezen als je in het nauw wordt gedreven. We zijn op ons zwakst wanneer we niet lekker in ons vel zitten en we constant de behoefte hebben om te huilen. Dit is een punt in je leven die je bereikt omdat je je ongehoord voelt. Doelloos room je over de straten of zit je binnen met het gevoel dat niemand van je houdt. Dan zoek je een bepaalde ambitie, je ziet het iedereen doen, maar waarom kun jij niet jouw doel vinden?
Ik weet hoe het is om vast te zitten en om meer te willen, maar ik wist ook dat ik een doel had en dat deze belangrijk is. Nu wil ik jou laten weten dat jij ook geluk voor jezelf kan vinden. Ik weet hoe het is om je te willen uiten, maar geen idee te hebben hoe je dit moet aanpakken. Ik vergelijk dit patroon met kinderen die veel huilen. Frustratie, verdriet en het gevoel van niet kunnen slagen zijn gevoelens waar een kind gefrustreerd van raakt en het begint dan vanzelf te huilen omdat het de woorden niet kan vinden om zichzelf te uiten.
Zo voelen wij ons soms ook, het innerlijke kind is boos en verdrietig, maar weet niet de weg naar buiten en zit vast en opgesloten in het hart van een volwassenen. Langzaam als we gaan groeien en leren in het Spirituele dat het Licht ons begeleid naar betere wegen zul je ook merken dat je je beter kunt uiten, beter gaat voelen en begrip krijgt van anderen. Door jezelf spiritueel te ontwikkelen maak je het mogelijk voor jezelf om te leren wat spreken vanuit het hart betekent, uiten met een doel en ook dat het belangrijk is om zelf de wegen te bouwen. Hou vol als je in de innerlijke fase zit, hier moeten we allemaal beginnen. Begin langzaam te bouwen en ontwaken en je zult merken dat het huilen word vervangen met een sterk, goed verwoorde individu die in directe contact staat met zijn eigen Licht.
Met liefde,
Elise

 
Author: Elise Spiri, Contributor Iloveyou500
Editor: Daisy Thé, Co-Founder Iloveyou500

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.