Waarom moeten we harde lessen meemaken als we alleen maar gelukkig willen zijn?

Spread the love

Gedachtes manifesteren ontzettend snel, bewust of onbewust. Positief of negatief zijn we constant bezig met het creëren van onze toekomst.

Iedereen komt op het punt te staan in hun leven waarop ze om zich heen kijken en niet genieten van het uitzicht. Je zit vast op je werk, ongelukkig in je relatie of je kunt geen goede vriendenkring om je heen bouwen. Altijd is er overal drama in je leven en je bent moe, constant moe. Dan ga je je afvragen: hoe ben ik hier gekomen? Wat doe ik toch fout?

Op geen enkele manier wordt je gestraft voor de keuzes die je hebt gemaakt, het zijn immers deze keuzes die je hebben laten groeien, realiseren en evalueren. Alles heeft ertoe geleid dat je hier bent, in het heden. Waarom moeten we harde lessen meemaken als we alleen maar gelukkig willen worden?

Wat we ons niet realiseren is dat we alles om ons heen zelf hebben gemanifesteerd, de wereld om ons heen hebben we zelf gecreëerd en doordat je aan het ontwaken bent en jezelf aan het bevrijden bent, realiseer je je dat dit niet de wereld is waar je in wilt blijven. Nu dat je hoger begint te trillen zie je ineens alles anders en merk je dat wat ooit belangrijk was, nu geen rol meer speelt in je hart en alles en iedereen is ineens anders, of ben jij anders? Wat bedoel ik nu met ‘trillen’? Je frequentie wordt hoger naarmate je meer gaat staan op je levenspad. Als je op je pad staat en de richting beloopt die je naar je levensdoel gaat leiden ga je merken dat alles als puzzelstukken in elkaar valt. Het leven verloopt zoals het moet zijn en je merkt dat je gelukkiger wordt, meer vrede hebt met je leven en dat er weinig tot geen zorgen zijn. Naarmate je meer en meer rust krijgt en vrede ga je hoger trillen op energetisch level.

Hoger trillen houdt in dat je steeds meer in staat bent om jezelf puurder en verlichter te maken. Je connectie naar je eigen ‘Ik’ van wie je was voordat je naar de aarde kwam. Als je op je puurst bent dan zit je in het stuk: I AM. Alles is goed en alles is zoals het hoort. We zeggen hoger trillen omdat dit met onze energie te maken heeft. We bestaan uit energie en alles om ons heen bestaat uit energie. Door met deze denkwijze te werken ben je in staat om energie te sturen daar waar je het het hardst nodig hebt. Je kunt het zien als een geluidstrilling. Wanneer je hoger trilt dan zie je de golven vaker achter elkaar komen wanneer je laag trilt dan zijn het langzame golven die doelloos lijken.

Nu is niet de tijd om vast te gaan zitten in het stuk waarin je anderen gelooft wanneer ze je vertellen dat je niet waardig genoeg bent of in staat bent om de juiste beslissingen te nemen in je leven. De reden dat je hier bent is omdat je altijd vanuit angst hebt gemanifesteerd. Anderen hebben je wijs gemaakt dat je niet kundig genoeg bent om deze toekomst van geluk en voorspoed te manifesteren en door angst ben je het gaan geloven en het tegenovergestelde gaan manifesteren. Angst komt van een stuk in ons leven waarin we hebben geleerd hier naar te luisteren. Vroeger was dit onze overlevingsinstinct die ons vertelde wat wel of niet goed was. Over de jaren heen is er veel meer duisternis in de wereld gekomen en heeft deze “angst” ook wel “ego” genoemd het overgenomen van ons hart. Hierdoor is het voor velen moeilijk om beslissingen te nemen. Je kunt het zien alsof je constant advies van een ander nodig hebt om vooruitgang te boeken of beslissingen te nemen. De meeste doen dit ook en voelen zich onrustig als ze niet de bevestiging krijgen dat ze de juiste kant op gaan. Als je een keuze moet maken dan werk je al met twijfel, als we vanuit ons hart werken dan bestaan keuzes niet maar alleen maar de richtingen van je levenspad.

We moeten uit deze angst stappen want anders durven we geen juiste richtingen te kiezen. Angst voelt alsof we niks kunnen, onwaardig zijn of dat we geen vertrouwen kunnen hebben in een ander. Jij verdient zeker meer maar “iets” heeft jou anders verteld en dat is angst.

Is het dan onze eigen schuld dat we hier in vastzitten? Ja, dat is het zeker. Ben je daarom een slecht of onkundig persoon? Nee, op geen enkele manier. Het betekent dat je ontzettend krachtig en verlicht bent en dat je in staat bent om je eigen leven te sturen naar een richting die jij wilt. In positieve zin of in negatieve zin. Je bent verantwoordelijk voor alle richtingen die je hebt gekozen in je leven. Vaak maken we een keuze op verstand, je hebt niet naar je gevoel geluisterd. Later als je dan terugdenkt dan zeg je tegen jezelf: ,,ik wist het.” Als we bij een nieuwe kans gelijk zouden luisteren naar ons gevoel dan zouden we gelijk de juiste richting op kunnen gaan. Lessen die zich voordienen in ons leven hoeven geen pijnlijke lessen te zijn. Wij maken ze pijnlijk doordat we niet in contact staan met onze Hogere Zelf.

Dit is een stuk waar we vaak niet eens zelf iets aan kunnen doen omdat we pas op latere leeftijd begrijpen hoe het werkt en wat we zelf voor wezens zijn. Iemand die totaal niet ontwaakt is kan zijn leven als een straf zien en niet begrijpen waarom ze niet vooruit gaan. Ze zien het alsof ze niet verdienen om gelukkig te zijn, maar iemand die spiritueel ontwikkeld is begrijpt dat lessen geen straffen zijn en leert de lessen niet als iets wat pijnlijk is maar iets wat juist kracht geeft. Je manifesteert je eigen omgeving door je denkwijze. Eerst een paar keer proberen en dan opeens denk je: hier wil ik absoluut niet meer zijn en dan ga je het begrijpen waar je heen moet en dan ben je op een positieve manier aan het manifesteren. Je bent zelf de leidende over je leven. Jouw lichtwezens zijn er alleen om je te sturen als je van je pad dwaalt. Dus alles wat je in je leven meemaakt is niet om je te laten voelen wat pijn is. Het is om je te sturen naar je pad waar je zo van verdwaald bent. Als je niet op je pad zit dan dienen de lessen zich pijnlijk aan omdat we wakker moeten worden en uit de cyclus moeten stappen waar we constant weer in terecht komen.

Zet het beeld in je hoofd waar je heen wilt en ga de stappen ondernemen om daar te komen. Voel je je energieloos, neem dan kleine stappen en begin met de gedachte dat je in staat bent. Elke dag doe je hetzelfde, geef je jezelf de bevestiging dat je goed genoeg bent en dat je in staat bent om jezelf vooruit te helpen. Elke dag kijk je in de spiegel en vertel je jezelf dat je mooi bent, dat je bestaat en dat je belangrijk bent.

Doordat je gaat bewegen ben je in staat om jezelf hoger te laten trillen, jezelf naar een nieuw niveau te tillen en je zult merken dat door al de kleinste stappen te nemen er al veel om je heen gebeurd. Vanaf dat punt ga je verder en ga je merken dat het Wiel van God alleen maar harder gaat draaien. Het Wiel van God werkt als volgt, je kunt het zien als een ouderwetse fiets. Achteraan een kleine wiel en voorop de grote wiel. Jij bent degene die aan het pedaal draait en je intentie is om het Wiel te laten draaien. Je wilt het zien bewegen en dit kun je vergelijken met je eigen leven. Je wilt vooruitgang boeken, niet meer stil staan maar juist vloeiend en in beweging zijn.
Als je er dan ook de moeite voor neemt om het Wiel in beweging te krijgen en met je handen de pedalen gaat duwen en toont dat je er een balans in kan vinden, dus er aan werkt om het constant te houden, dan heb je genoeg Kracht en animo om het voorste Wiel te laten draaien. Dit Wiel kun je zien als God die je helpt om het kleine Wiel in beweging te houden. Want God draait voldoende energie zodat jij je handen van de pedalen af kunt halen en achteruit kunt stappen en de beweging kunt bekijken.

Op dit punt ben je volledig ontwaakt en realiseer je je : als je gelooft in het Universum, begrijpt hoe het werkt, kom je op het punt waarop je achteruit mag stappen zodat God het harde werken verlost met het genieten en het zijn. Jij bent de Creator en God is de Bron, alles is en werkt vanuit deze Bron.

Het is het allemaal waard, grootste vraag blijft dan nog over: geloof jij hetzelfde?

Met Kracht,
Elise, lichtheler.

Author: Elise Spiri, Contributor Iloveyou500
Editor: Daisy Thé, Co-Founder Iloveyou500

 

One thought on “Waarom moeten we harde lessen meemaken als we alleen maar gelukkig willen zijn?

  1. Pingback: Sometimes you fall for a reason - I love you 500

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.