Ik ben een pentagram

Spread the love

De betekenis van het pentagram is wellicht het meest controversiële en mis-begrepen van alle symbolen. Ontdek hier wat het pentagram wellicht kan betekenen voor jou. Ik ben een pentagram. Een pentagram behoort tot het element aarde. Tot deze categorie behoren de sterrenbeelden stier, maagd en steenbok. Ik ben een steenbok in hart en nieren. In dit blog vertel ik een persoonlijkere kant van het leven als een pentagram. Wellicht herken je iets bij jezelf!


In de werkelijkheid
Mensen die in feite pentagrammen zijn, behoren thuis op deze aarde. Door hun nuchtere, gezonde verstand maken ze concrete plannen. Ik ben graag met ideeën bezig. Soms komen ze op de fiets en werk ik ze later uit. Zo ook vorige week. Momenteel ben ik bezig met het maken van een boekje om te leren schrijven. Een soort training voor korte teksten. Er gaat veel tijd inzitten, maar dat is juist leuk. Het bedenken van het idee tot aan de uitvoering is wel echt iets voor mij. Ik laat mijn ideeën graag los op papier. Iemand die hoort bij het element pentagrammen kan moeilijk een masker opzetten. Dat komt door de realiteitszin. Iets is wat het is. Zelf herken ik dit uit duizenden. Graag zou ik voor velen verborgen houden wat er precies aan de hand is. Helaas is dat niet één van mijn beste kwaliteiten. Regelmatig was ik overstuur op school of ik rende het lokaal uit. Ik kon er niks aandoen. Het is de werkelijkheid.


Eigenschappen
Doorzettingsvermogen, ijverig en toegewijd zijn. Dat zijn eigenschappen die ik bij mezelf kan plaatsen. Ik zal het niet snel opgeven. Dat moet je van mij weten. Het zal je dan ook niet verbazen als deze eigenschappen voor alle pentagrammen werken. Volgens de tarot zullen pentagrammen het best kunnen werken in een ondergeschikte rol. Daar ben ik het half mee eens. Ik vind het heerlijk om alleen te werken, in een rol die me goed bevalt, uiteraard. Je hoeft niet naar anderen te luisteren. Dat kan heerlijk zijn, omdat je zelf kan bepalen wat je doet. Tevens ben ik teamleider bij de plaatselijke scoutingvereniging. Ik zou haast zeggen dat de rol speciaal voor mij gemaakt is. Ik heb hiervoor de kennis, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit geen hulp nodig heb. Iedereen heeft een keer hulp nodig. Totaal geen probleem dus.


Veiligheid
Dit is voor mij altijd een belangrijke geweest. Het hebben van veiligheid is voor mij een grote must. Ik wil graag serieus genomen worden. Daar hoort bij mij veiligheid bij. De tarot vertelt dat het spanningsveld van pentagrammen wordt gescheiden door veiligheid en zekerheid (oh yes!) aan de linkerzijde en het verlangen voor ambitieuze plannen aan de rechterkant. Uiteraard herken ik dit bij mezelf. Neem het voorbeeld van het schrijven van een boek, heel ambitieus. Maar is het reëel om daadwerkelijk uit te geven? Wel een droom, maar de stap is te groot. Ik voelde me er niet goed bij. Ik ben veilig achter mijn computer gaan zitten en heb de delen in een blog verwerkt. Van het boek komt elke maandag een nieuwe deel online op mijn blog.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.