Hoe voorkomen we stagnatie in ons leven?

Spread the love

Zit falen in ons bloed of twijfelen we zo lang en vaak dat we dit gaan geloven? Vaak weten we welke stappen nodig zijn voor vooruitgang, maar omdat we er nooit zijn geweest vragen we ons duizend keer af of we wel de juiste paden bewandelen in ons leven.


We ontnemen onszelf het plezier van vooruitgang omdat we niet onze Ware Ik durven te zijn en angst ons in zijn ban heeft. Het is ook niet heel raar dat dit gebeurt want er wordt ons geleerd dat alle nieuwe dingen eng zijn. Voordat het Internet aanwezig was moesten we alles aannemen wat bijvoorbeeld oma zei; want zo was het zoals het vroeger ging. Alles wat onze ouders ons vertelden was waarheid en we twijfelden nooit aan de manier hoe we werden opgevoed.


In deze tijd is er zoveel plek voor communicatie en openheid dat een ieder juist de ruimte neemt om meer antwoorden te zoeken dan alleen genoegen te nemen met een simpel antwoord. Dit heeft ook zijn voordelen natuurlijk. Je kunt een gesprek voeren met iemand aan de andere kant van de wereld en je kunt zelfs een forum openen waarin je een discussie kunt leiden om nog meer te weten te komen over een bepaald onderwerp.


Toen ik aan mijn spirituele groei begon was er helemaal geen informatie over dit onderwerp. Het enige wat ik kon vinden was een artikel waarin er uitgelegd werd dat spirituele groei heel eenzaam is. Nu ik terugkijk op mijn eigen groei zie ik hoe moeilijk het is geweest om achter de informatie te komen door verschillende redenen. Alhoewel het Internet en openheid ontzettend mooi zijn zit er ook een nadeel achter. Je bent vaker opzoek naar een antwoord buiten jezelf dan dat je diep in je eigen hart kijkt waar de Ziel zich bevindt.


Vaak zoeken we bevestiging van buitenaf om ons te vertellen of het wel of niet goed is om bepaalde stappen te ondernemen. We willen weten of het wel allemaal goed komt en of we wel de juiste keuzes maken, maar doordat je zoveel bevestiging vraagt en zoveel teksten leest en discussies voert raak je jezelf kwijt en uiteindelijk heb je zoveel om over na te denken dat je nog geen stap vooruit gaat. Dit is een typisch voorbeeld van stagnatie. Het willen leren en nog meer willen weten. Dit is iets wat ik ook altijd tegen cliënten zeg die voor mijn consulten komen. Je moet juist naar binnen kijken en luisteren naar het antwoord van je Ziel en je gevoel. Je groeit door tot je in staat bent om het antwoord rechtstreeks van je eigen Ziel gechanneld te krijgen. De Ziel die diep in onze hart chakra verweven zit wordt ook wel het Licht genoemd. Je ziel is er om je te begeleiden en om je te helpen je levenslessen te leren, het Lichtwezen die je bent helpt je om te leren leven in overvloed en geluk.


Wat is een Lichtwezen?
Iedereen bestaat uit Licht en energie. We zijn gemaakt uit God’s energie dus we staan gelijk aan de energie die God is. Wat dit concreet inhoudt is dat we allemaal bestaan uit Licht. Iedereen is gelijk en niemand wordt hierin vergeten. Een Licht word naar Aarde gebracht om een missie te voltooien. Elke missie is natuurlijk en uniek op zichzelf, maar om deze missie weer omhoog te krijgen, omdat we alles vergeten als we worden geboren, hebben we een bepaalde frequentie nodig. Er zijn verschillende frequenties waar je als Ziel op kunt trillen. Frequenties zijn de trillingen van je Ziel in het lichaam. Zie het als een bas die hele harde muziek maakt en trillingen naar buiten stuurt. Zo werkt het ook met ons als mens. Wanneer we hoog trillen in een verblijde frequentie van liefde, moed en vertrouwen dan merken we ook dat we dingen sneller voor elkaar krijgen. We hoeven niet veel moeite te doen om iets voor elkaar te krijgen omdat onze frequentie gelijk staat met het Universum. Het Universum bestaat uit frequenties net zoals ons. Des te hoger wij trillen des te verlichter we worden dus kunnen we makkelijker contact maken met het Universum en aangeven wat we nodig hebben om in dit leven gelukkiger te worden.


Ikzelf wist ook niet precies hoe dit werkte tot ik een reis naar mijn innerlijke Ik begon. Een reis vol meditatie en luisteren naar de signalen die het Universum aan me gaf. Dit stelt me tot de dag van vandaag in staat om met volle moed paden te bewandelen die in het begin juist heel eng lijken. Het is belangrijk om te leren luisteren naar je eigen stem omdat dit voorkomt dat je gaat stilstaan. Als je constant gaat nadenken over alles dan ga je niet vooruit omdat je constant aan het nadenken bent over de keuzes die je wilt maken en keuzes komen vanuit het ego die weer angst laat voelen. Keuzes zijn ingewikkeld en verwarrend, maar iemand die rustig is en op een goede frequentie zit weet welk pad het beste bij hem of haar past. Je frequentie (je trilling, je geluk zijn) kun je aanpassen door diep te vertrouwen in het Universum.


Hoe kunnen we dit realiseren?
De eerste stap zou zijn om eerst alle blokkades te verwijderen die in je leven aanwezig zijn, maar ook de onbewuste blokkades. Bijvoorbeeld welke trauma’s heb je meegemaakt in je leven en heb je nog niet kunnen verwerken? In wat voor een omgeving woon of leef je nu, ben je hier gelukkig of zou je er iets aan kunnen veranderen. Hoe meer je je kunt loslaten van alles wat je tegenhoudt om gelukkig te worden des te meer en meer je je frequentie kunt verhogen. De ultieme frequentie is verlichting, dat betekent dat je in direct contact staat met het Universum en ook direct alles in je leven kunt creëren wat je wilt en nodig hebt om hier je levensmissie te voltooien. Gelukkig worden is niet een-dags werk want het is de bedoeling dat je je frequentie zo lang mogelijk kan vasthouden. Dit betekent dat als je het even vergeet of het moeilijk hebt je dit vast kunt houden zodat je gelijk kunt terugkeren naar binnen in jezelf en kunt luisteren naar de antwoorden die je krijgt van je Ziel.


Iedereen is in staat om naar hun Ziel te luisteren en de antwoorden die van het Universum, het Licht, God of andere benamingen komen. Ik noem het soms Uni en soms noem ik het mijn Licht, maar uiteindelijk betekenen ze hetzelfde want we bestaan allemaal uit dezelfde energie. Sommige vinden het moeilijk om contact te maken met hun eigen Ziel, met hun Licht, omdat ze niet weten of wel in staat zijn om dit te doen. Iedereen beheerst de basisgaven dus dat betekent dat er voor een ieder een manier is om contact maken via helderzien, voelen, ruiken, horen en weten. Wanneer je de basis weet en ook een idee hebt over hoe je dit zou kunnen gebruiken dan zou je je gaves kunnen uitdiepen en dus leren hoe JIJ als uniek persoon contact maakt met jou Uni, Licht en God. Dit is een Masterclass die ik geef maandelijks genaamd Gaves en Creëren. Lees hier meer.   


Als je vast zit en niet weet waar je heen moet luister dan een dag naar je innerlijke stem. Soms komt ego door, maar daar adem je doorheen en dan ga je leren te luisteren naar de stem van je ziel die je wilt helpen om de lessen te leren van het leven. Je zult merken door een hele dag te luisteren naar de stem van je ziel dat je intuïtie sterker wordt. Dat je meer zelfvertrouwen krijgt en meer vertrouwen krijgt in de uitkomst die je het liefste ziet.


Je bent namelijk ontzettend goed in het channelen van de boodschappen die doorkomen van het Universum. Je gebruikt je basisgaven om de boodschappen van je eigen Licht, je Ziel, God of de Uni door te te krijgen. Hoe dieper jij kunt healen en de reis aangaat om je Ziel te zuiveren van alle negatieve dingen die zijn gebeurd in je leven, des te dieper jij contact gaat maken met het Uni. Je ontdekt dat je eigenlijk best heel uniek bent. Je bent alleen even vergeten hoe dit werkt en daar komt spirituele groei bij kijken. Spirituele groei leert je contact maken met jezelf en met wie je bent en helpt je op weg je Ware Ik te leren kennen.


Tijdens je spirituele groei komen alle lessen, blokkades en signalen naar boven en uiteindelijk als je bent bij het niveau van verlichting is het ineens allemaal zo ongelooflijk logisch hoe alles werkt. Het belangrijkste is dat je naar je eigen stem luistert tijdens jouw persoonlijke groei. Iemand kan je iets leren en dat kan vanuit liefde en licht komen, maar wat mijn waarheid is hoeft niet jouw waarheid te zijn.


Neem de informatie tot je en pak eruit wat past bij jouw groei en persoonlijkheid. Blijf niet dwalen bij teksten die niet bij je passen. Het geeft niet dat het niet past want je komt vanzelf op dat stukje. Spirituele groei is al verwarrend genoeg.


Luister naar je hart.


Liefs,


Elise

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.