Hoe krijg je balans in je leven?

Spread the love


Iedereen is op zoek naar balans in hun leven. De “waar hoor ik te zijn” en “hoe kom ik daar” is wat ons het meeste bezighoudt, maar iedereen is altijd zo druk bezig met naar buiten kijken dat niemand naar binnen kijkt om te zien wat ze al hebben. Dan heb ik het niet over het graafwerk naar het verleden, je innerlijke kind of Zelfliefde, dit zijn allemaal hulpstukken om je lichaam te helpen om in balans te komen met de emoties die je voelt. Emoties zijn expressies die we hebben gekregen toen we hier naar Aarde kwamen om ons te helpen communiceren.


Veel Lichtwezens komen niet van dit Universum, maar zijn van een ander Universum met hun eigen Planetenstelsel naar Aarde gekomen om hier te komen helpen. Het hele Universum (alles bij elkaar) ziet hoe moeizaam het gaat hier op Aarde. Daarom worden er leiders naar Aarde gestuurd in het omhulsel van een mens om hier knopen door te hakken en te helpen muren te doorbreken. Het is belangrijk dat planeet Aarde wordt behouden want dit is de planeet waar de zielen komen om lessen te leren, de andere 8 planeten leven al in vrede.


Veel mensen voelen zich echt als een buitenbeentje hier op Aarde en proberen ook zo min mogelijk karma te verkrijgen, willen geen partner of kind, het liefst zo min mogelijk vrienden zodat er geen karma opgebouwd kan worden. Deze mensen voelen zich eenzaam omdat ze de emoties als mens heel zwaar vinden en omdat ze niet kunnen begrijpen waarom het op Aarde er zo aan toe gaat. Hoe mensen elkaar behandelen is vooral het zwaarst voor hen. Je moet het zien als een leider die zichzelf ziet falen omdat het volk ongelukkig is. Deze leider begrijpt niet waarom moeten we ons verdrietig voelen, waarom we geluk moeten voelen, want doordat we constant op zoek zijn naar dit gevoel van gelukkig zijn raken we verdwaald. De emotie ‘geluk’ creëert onrust en zorgt ervoor dat we niet in staat zijn om ons te realiseren dat we al het geluk om ons heen al hebben.

Zit je in een leven waarin je je niet gelukkig voelt, maar constant vastloopt, probeer dan eens een stap achteruit te nemen van je situatie. Bekijk alles vanaf een andere invalshoek en vraag je jezelf dan af: ,, waarom ben ik er nog niet?” Wat zijn dan de stukken die je nog mist in je leven om te bereiken wat je wilt? Wij mensen zijn constant bezig met doelen te bereiken want we weten allemaal diep van binnen dat we hier zijn om een missie te voltooien. Velen van ons willen ervoor zorgen dat we onze missie behalen zodat we niet meer terug hoeven te komen op deze harde planeet.


Niet iedereen is in staat om contact te maken met hun eigen Licht. Ieder mens heeft zijn eigen Licht met zijn eigen unieke missie. Het is belangrijk dat we doorzetten en niet opgeven want als we zouden opgeven dan helpen we niet meer met lessen leren. De lessen die juist zo belangrijk zijn voor de generaties die volgen en onze kennis gebruiken om nog meer positieve dingen te bereiken op Aarde. Daar zijn we immers voor naar Aarde gekomen, om andere Zielen te helpen kennis te verkrijgen. Niet iedere Ziel is verdwaald op Aarde, maar we gaan allemaal wel op de een of andere manier door een fase waarin we ons afvragen: wat is ons doel? Dat komt omdat we even uit bereik staan van ons eigen Licht, onze eigen boodschapper.


Opgeven is geen optie, maar hoe ga je verder als je je verdwaald voelt? Het gevoel van ergens niet bij horen, je doel niet weten, jezelf niet kunnen aanpassen of eenzaamheid komt voort uit het feit dat lichaam en geest niet in balans zijn. Je kunt het lichaam zien als een behuizing waar we inzitten, waar het Licht in zit die naar beneden komt want de Ziel is gekomen om hier op Aarde te helpen. Het lichaam staat heel dicht bij de Aarde en dus ook meer richting het Duister. Nu is het Duister niet perse slecht want het Duister zorgt ervoor dat wij lessen kunnen leren, het Duister reikt ons de stukken aan en het is aan ons om hieraan te werken of ervoor weg te lopen. Het lichaam staat dichter bij het Duister omdat het behoeftes heeft en hiermee verleidt kan worden. Stel je bezit weinig en je ziet dat iedereen het wel heeft; je verlangen verteld je dat je ook nieuwe kleren wilt kopen, een Xbox nodig hebt of die nieuwe schoenen. Het is een manier waarop we worden verleidt en afgeleid om te zien tot hoe ver we zullen gaan om deze dingen te verkrijgen. Dat is helaas niet altijd op een positieve manier.


Wanneer er geen balans is in ons leven dan voelen we ons depressief, ongewild, getraumatiseerd, machteloos, doelloos en angstig en zijn we constant in twijfel. Dit zijn maar enkele voorbeelden die ik kan noemen die de grootste obstakels kunnen zijn. Al deze stukken, al deze gevoelens leiden allemaal naar 1 stuk in ons leven: leven in angst. En als we leven in angst wat betekent dit dan voor ons eigen Licht, de Ziel? Dat de stappen die ondernomen moeten worden, niet ondernomen worden? Dit betekent dat we niet in balans zijn. Ik zal het iets duidelijker uitleggen. Zie je lichaam en hart als een weegschaal. Links op de schaal zie je je lichaam en rechts op de schaal zie je jouw hart. Je lichaam kun je zien als Yang en je hart als je Ying. Je Yang is de connectie met de donkere kant in jezelf, de Aarde. Via je Yang krijg je jouw lessen die je moet leren, je krijgt hierover gevoelens door die je nodig hebt om op Aarde te leven. De Yang/ het lichamelijke kan overheersen, als we in angst leven. Wanneer Yang te veel wordt noemen sommigen dit “niet geaard zijn” en dan word je dus meer getrokken naar het Duistere. Je wordt gezogen in de leugens zoals: je bent niet goed genoeg, je zult niets bereiken en je ideeën zijn niet goed. Als je hierin wordt meegenomen word je afgeleid van wat je eigenlijk moest doen hier op Aarde.


Dan sluipt het gevoel naar binnen dat je je niet in balans voelt, dus raak je hierdoor verdwaald. Wat je nodig hebt is je stukje Ying, jouw eigen Licht en tevens je Hart. Je hart is degene die de connectie maakt met het Licht, hiermee krijg je de boodschappen door van het Licht en ben je tevens in staat om connectie te maken met je eigen Licht oftewel jouw Ziel. Als je in goed contact staat met jouw eigen innerlijke Licht, je Ziel, dus als je in balans bent dan kun je gemakkelijker connectie maken en ben je in staat om te luisteren naar wat belangrijk is voor jou om te doen om je leven hier op Aarde makkelijker te maken. Vaak denken we dat we in een gevangenis leven hier op Aarde, maar dit is iets wat we onszelf vertellen en wat de maatschappij ons imprint. We weten als Lichtwezens dat we hier naar Aarde zijn gekomen voor grote dingen alleen kunnen we deze niet omhoog halen omdat we afgeleid zijn.


Je kunt jezelf in balans brengen door jezelf te laten reinigen van het Donkere, dit is het werk wat ik doe, en je kunt de hulpstukken gebruiken zoals meditatie, aarding en jezelf healingen geven. Dat zijn ook hulpstukken die ik creëerUiteindelijk is het belangrijkste dat je het verschil merkt tussen het meegesleept worden naar het negatieve en het goede, het Licht. Dat je je gedachtes in de gaten houdt als je te negatief wordt. Als je merkt dat je te veel negatieve dingen meemaakt of opnoemt in je hoofd dan kan het heel goed zijn dat je niet in balans bent. Het Duistere is er zodat we lessen kunnen leren en het Licht is er om te helen van deze lessen. Ze brengen elkaar in Balans omdat ze elkaar respecteren en overwegen. Daarom is het belangrijk om ook respect te hebben voor het Duistere, ook zij denken dat wat zij doen goed is. Het Duistere heeft geen specifieke naam, maar je kunt ze zien als alles wat laag trilt en zich voedt met ons Licht.


Iedereen die voor het Licht werkt, Lichtwerkers, Lichtwezens, Lichtmeesters noem ons maar zoals je wilt, zien het grotere perspectief omdat wij alles bekijken vanaf twee kanten. Dit is wat ons zo krachtig maakt omdat we in staat zijn om balans te brengen op een stuk waar er al veel negativiteit is.


Met Licht,
Elise


Author: Elise Spiri, Contributor Iloveyou500
Editor: Daisy Thé, Co-Founder Iloveyou500

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.