Het is ons gevoel die ons leidt naar geluk en overvloed

Spread the love

Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen. In deze geldbeluste maatschappij kan het voor een hooggevoelig persoon erg moeilijk zijn. Hoe kun je geven, manifesteren en vooruit gaan zonder er ook maar iets voor terug te vragen? De constante drang om te geven heeft ons op een plek gezet in deze maatschappij waarin we verlangen naar een toekomst waar er geen zorgen zijn. Een toekomst waarin er alleen nog maar liefde en Licht is. De strijd die er op dit moment gaande is tussen het Duister en het Licht is voor ons hooggevoeligen zwaar, want we weten dat we vooruit willen maar zoeken hulp op elk stuk. Elk stuk op Aarde is aan het veranderen.

Hierdoor komen veel hooggevoeligen in de problemen en deze vragen zich dan ook vaak af: waarom lukt het mij niet om te manifesteren en komt het met mij wel goed? Dit is een vraag die ik vaak krijg en ik kan begrijpen waarom mensen zich dit afvragen. Als je alleen maar moeilijkheden in je leven hebt en je niemand kunt of durft te vertrouwen, hoe kun je dan weten welke kant je op moet in het leven? Hoe volg je je gevoel als je verdrietig bent, angst hebt of zorgen hebt?

Als hooggevoelige ben je aangetrokken tot het Licht en je wilt ook werken voor het Licht. Je wilt anderen vooruit helpen, maar komt zelf nergens. Het kan zijn dat het jou niet lukt om vooruit te gaan omdat je te vaak aan een ander denkt. We geven niet vaak genoeg onze eigen grenzen aan en we zijn constant aan het geven. We kunnen dan niet de energie ontvangen die voor ons uit vanuit het Universum wordt gestuurd.

De energie die gestuurd wordt vanuit het Universum zorgt ervoor dat we kunnen manifesteren naar geluk en overvloed. Dat we zorgeloos kunnen leven en tegelijkertijd iedereen kunnen helpen die ons nodig heeft. Als jij dit ook belangrijk vindt dan is het goed om diep naar binnen te treden en jezelf af te vragen: geef ik te veel energie weg en kies ik wel vaak genoeg voor mijzelf?

Ik heb ook in dit stuk vastgezeten waarin ik alleen maar energie gaf en mezelf af vroeg of het met mij nu wel goed zou komen. Het is niet makkelijk om volledig te vertrouwen opdat “het wel goed komt” vanuit een uitzichtloze toekomst. Ikzelf ben ook vaak bij mijn Medium geweest om een glimp van mijn toekomst te zien te krijgen waarop hij zou zeggen dat het wel goed gaat komen.


Ik heb lang nagedacht over “het waarom” en als je iemand zijn toekomst verteld dan moet je de andere persoon laten begrijpen dat de toekomst een flits is. Het is een sluier die zich opent om te laten zien of de desbetreffende persoon ook op hun Levenspad staat. Jouw Levenspad helpt jou om jouw doelen in het leven te behalen. Je kunt het zien als een lange wandeling in het bos en als je uit het bos loopt voel je je voldaan en vredig maar als twijfel, angst of ego spreekt en je een stap neemt van dit pad af dan ben je je toekomst aan het veranderen. Dit heeft ook met een stuk vrije wil te maken, jij bepaalt waar jij heen wilt.

De Lichtwezens (alles wat met en voor het Licht werkt vanuit het Licht) zijn in staat om ons stukken te laten zien waarin wij te weten krijgen wat voor ons belangrijk is om naar te handelen. Ikzelf noem dit altijd: de boodschappen ontvangen. Het is niet makkelijk om contact te maken met de Lichtwezens want je moet volledig vertrouwen op je eigen intuïtie en dit kan een kat en muis spel zijn tussen ego en gevoel. Je intuïtie is datgene wat het eerste spreekt, zodra je twijfelt spreekt het ego. Wanneer je een innerlijk gevoel hebt van vrede dan weet je dat je op je Pad staat, maar wanneer je angstig bent dan maak je een keus vanuit het ego. Een mooie uitleg die ik ooit heb gekregen was:

,,Keuzes worden gemaakt vanuit angst en ego. Wanneer je werkt op gevoel dan WEET je welk pad je moet volgen.”   

We krijgen de flitsen van de toekomst meestal te zien om ons gerust te stellen en ons te laten weten dat tijd niet bestaat. Het maakt niet uit waar je nu bent, want je zult in staat zijn om te bereiken wat je wilt. Vaak dagdromen we over waar we willen zijn, maar dit zijn niet altijd alleen maar dagdromen. Dit zijn vaak ook de boodschappen van het Licht om ons te laten weten dat je het juiste pad aan het bewandelen bent. Nu neem je dagdromen weer een stuk serieuzer ;).

Maar dan kom je op dat stuk terecht waarop je maar niet in de toekomst komt die voorspeld is. Wat gaat er dan fout en wiens schuld is het? Het is menselijk om de schuld te zoeken bij een ander zonder ook maar een moment stil te staan bij onze eigen beslissingen. De keuzes die we nemen op basis van angst kunnen ons leiden naar een toekomst waarin we niets bereiken. Angst kan ervoor zorgen dat we de toekomst NIET krijgen die we zo NODIG hebben. Alles wat we om ons heen hebben, hebben we op een moment zelf aangetrokken in ons leven. Het is een status van paniek die we krijgen wanneer we een situatie niet zien verlopen zoals we zelf hadden verwacht. Zodra we in angst gaan werken luisteren we niet meer naar gevoel. Het is ons gevoel die ons leidt naar geluk en overvloed.

Stel je voor; je ziet een plekje in je dromen, een plek waar je wilt zijn maar je hebt geen idee hebt hoe je daar moet komen. Elke keer als ik een nieuwe richting in wou slaan wat beter voor mij zou zijn, werd ik weer afgeleid door stukken in het leven; drama, ruzie, werk en daaropvolgend maakte ik een beslissing op basis van angst in plaats vanuit gevoel. Dit bleef zich herhalen tot ik zelf de stekker uit deze cyclus trok en besloot dat ik vanaf dat punt alleen nog maar ging werken vanuit mijn eigen gevoel.

Door in angst te manifesteren trek je juist het tegenovergestelde aan in je leven wat je wilt bereiken. Als je graag vooruit wilt in het leven en je de juiste personen wilt gaan aantrekken in je leven dan ben je bewust aan het manifesteren. Zodra je in je hoofd gaat bedenken dat je bang bent dat je geen vrienden gaat vinden die aan je verwachtingen voldoen ben je in angst aan het manifesteren. Dan trek je de vrienden aan die je zullen teleurstellen, kwetsen en achter zullen laten. Zo werkt het op alle vlakken in je leven.

Ik begon het langzaam allemaal te begrijpen doordat ik meer naar binnen aan het treden was in mijn eigen ontwikkeling. Mijn eigen Spirituele Groei was in een sneltrein gestapt naar de volgende halte en ik begrijp eindelijk dat de toekomst een glimp is die we krijgen vanuit het Licht. Wanneer je de toekomst weet en je ernaar wilt handelen is het belangrijk dat je op je gevoel blijft werken en dit ook zo blijft uitwerken. Je intuitie ontwikkelen op dit punt is cruciaal en onmisbaar. Je kunt je intuïtie ontwikkelen op verschillende manieren: boeken lezen, cursussen volgen en nog veel meer. Ikzelf heb mijn intuïtie ontwikkeld door alleen maar te luisteren naar mijn intuïtie. Hierdoor kwam ik wel eens mezelf tegen, maar dat is juist goed want dan leer je wat intuïtie is en wanneer je ego spreekt.

Het is niet erg als iets langer duurt dan dat je eigenlijk had verwacht, maar het belangrijkste is dat je op dat Pad blijft waar je nu op staat waarin je geluk en overvloed krijgt. Hoe weet je dat je het bijna verliest? Wanneer je voor een keuze staat die tegen je gevoel in gaat. Als je tegen gevoel ingaat is het net alsof je op automatische piloot werkt. Je weet dat je het niet moet doen, maar je voelt je “verplicht” om deze keuze te maken. Zoals je weet zijn keuzes al een teken van twijfel.

Nu wordt het nog ingewikkelder, het is niet de verantwoordelijkheid van het Medium om jouw toekomst ook daadwerkelijk die kant op te laten gaan zoals jij dat zou willen. Jij moet daar zelf keihard voor werken! Je moet zelf in staat zijn om te manifesteren en geluk aan te trekken, je moet in staat zijn om te vertrouwen dat ook al weet je wat de toekomst inhoudt je in staat zult zijn om het te bereiken.
Ik hoefde met de jaren niet meer te weten wat de toekomst inhield omdat ik al wist dat het goed zou komen. Ik wist dat ik kon bereiken wat ik wilde bereiken en dat was in Verlichting leven. In Verlichting leven houdt voor mij in dat ik voor en door het Licht werk. Alles wat met het Licht te maken heeft gebruik ik om mijn leven op Aarde sterker te maken en ervoor te zorgen dat anderen ook dit bereiken in hun leven. Ik geloof dat spiritueel ontwaken pas gebeurd wanneer we het Licht zien van God (de Hemel). Pas als we overlijden begrijpen we wat we hier op Aarde moesten doen maar dan lijkt het allemaal maar een droom die zo snel is voorbijgegaan.

Tenslotte, het is niet belangrijk om te weten of de toekomst goed staat. Het is de bedoeling dat we naar de toekomst uitkijken in de hoop dat wanneer we dat stuk zullen bereiken, waar we in overvloed en geluk leven, we ook daadwerkelijk de rust vinden die we zochten. De enige manier hoe je ervoor kunt zorgen dat je daar komt waar je wilt zijn is door je vanaf NU op het Hier te concentreren.
In het Heden bouw je het momentum op voor de toekomst. Als je in het NU blijft kun je veranderingen aanbrengen. Vertrouw op je gevoel want dit komt vanuit jouw hart.

Ik ben Elise, Lichtheler.


Author: Elise Spiri, Contributor Iloveyou500
Editor: Daisy Thé, Co-Founder Iloveyou500

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.